Match working

Supporttekniker vid CSN servicedesk (vikariat)

72% Flex
Full Remote
Request priority access

Supporttekniker vid CSN servicedesk (vikariat)

72% Flex
Remote: Full Remote
Work from: Sweden

Offer summary

Qualifications: Bachelor's degree in IT or equivalent relevant work experience, At least six months of current experience in IT support, Proficient in Swedish and English, both spoken and written.

Key responsabilities:

 • Ensure efficient service to CSN employees via support channels
 • Handle end-user technical issues through remote support tools
 • Collaborate with team members for continuous improvement of the servicedesk operations
CSN - Centrala studiestödsnämnden logo
Match working
CSN - Centrala studiestödsnämnden
Government AdministrationSME

http://www.csn.se

501 - 1000 Employees

Job description

Logo JobgetherYour missions
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Vi leder och styr med tillit som förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.

På CSN: s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av ca 200 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.Vi söker en supporttekniker som vill vara med och bidra i vårt engagerade och väl sammansvetsade servicedeskteam. Inom teamet säkerställer du att CSN: s medarbetare får snabb och effektiv service vid varje kontakt med servicedesk avseende datorer, tillhörande programvaror och kringutrustning. Vidare hanterar Servicedesken vid behov även behörighetstilldelning och lösenordsbyte för myndigheten.

En vanlig dag för handlar främst om att ta emot och lösa ärenden som kommer in via i första hand telefon, men även via webbformulär. Du löser så mycket som möjligt i första kontakt, och ärenden som inte kan lösas direkt skickar du vidare till vår leverantör, eller till andra kollegor på IT-avdelningen för djupare felsökning. Du bidrar även i förbättrings- och utvecklingsarbetet av servicedeskens verksamhet.

I gruppen som helhet är vi ca 15 personer bestående av drifttekniker, supporttekniker, incident manager, change manager, verksamhetsutvecklare och infrastrukturarkitekt, och i gruppen jobbar vi nära tillsammans för att säkerställa drift och support för CSN: s medarbetare och kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • akademisk utbildning med inriktning mot IT, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som är relevant för uppdraget (arbetsgivaren bedömer vad som är relevant)
 • minst sex månaders aktuell erfarenhet av att arbeta med IT-support via telefon, ärendehanteringssystem, mail, etc. i en IT-organisation
 • mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i tal och skrift på engelska.
Vi ser det som meriterande om du har aktuell erfarenhet av

 • att ge fjärrsupport via verktyg som t.ex. MSRA och Skype
 • metodisk felsökning och felavhjälpning av klientdatorer och kringutrustning
 • att arbeta utifrån ITIL-processer, framför allt Incident, Problem, Change och Request management, eller motsvarande utbildning
 • administration av behörigheter och konton i Active Directory och MS Exchange
 • att ge support för Windows 10, MS Office, produkter för fjärruppkoppling via VPN, samt samarbetsverktyg så som t.ex. Skype eller liknande
 • arbete inom CSN: s IT-organisation.
Som medarbetare i servicedesken är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, driver ditt arbete framåt, har ett strukturerat arbetssätt, du kommunicerar på ett tydligt sätt, och du behåller lugnet även i stressiga situationer. Ditt samarbete med kollegorna i servicedeskteamet fungerar väl, såväl som med din gruppchef, övriga i gruppen, samt andra samarbetspartners.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning, till och med 2024-09-30

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2022:182

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2023

Vår rekryteringsprocess

CSN jobbar med ansökan utan personligt brev, istället för ditt personliga brev ber vi dig att svara på ett antal frågor. Arbetsprov och arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.
See more

Required profile

Match working
Experience
Industry :
Spoken language(s)
Check out the description to know which languages are mandatory.
Soft Skills
 • Calm, attentive, and cooperative demeanor
 • Structured and clear communicator with stress management abilities
 • Strong team player who takes responsibility, drives tasks forward, and works well with colleagues and supervisors

Go Premium: Access the World's Largest Selection of Remote Jobs!

 • Largest Inventory: Dive into the world's largest remote job inventory. More than half of these opportunities can't be found on standard platforms.
 • Personalized Matches: Our AI-driven algorithms ensure you find job listings perfectly matched to your skills and preferences.
 • Application fast-lane: Discover positions where you rank in the TOP 5% of applicants, and get personally introduced to recruiters with Jobgether.
 • Try out our Premium Benefits with a 7-Day FREE TRIAL.
  No obligations. Cancel anytime.

Find other similar jobs

🚀 Go Premium
Access the World's Largest Selection of Remote Jobs!

🚀

Go Premium
Access the World's Largest Selection of Remote Jobs!

Start Your Free TrialDon’t ask again